skip to Main Content

Rjukan Admini Hotel ble reist av Norsk Hydros grunnlegger Sam Eyde i 1908, og har siden vært i Hydros eie og en vel bevart hemmelighet for mange.

Bygningen er tegnet av Thorvald Astrup i 1908, en av datidens fremste arkitekter, og regnes i dag for å være en av de vakreste trebygninger i jugend stil som finnes her i landet.

Rjukan Admini Hotel er nå i privat eie og er åpnet for overnatting. Her er det perfekte sted for overnatting i vakre rom, samt holde selskaper, møter, kurs, forretningsmiddager og kollegiale sammenkomster. Rjukan Admini Hotel har 15 rom, dobbeltrom og enkeltrom. Tidligere har kun spesielt utvalgte fått komme inn i Adminiet på Rjukan. Men nå kan altså DU bo som de kongelige.

Kongelige gjester har bodd på Admini når de har besøkt Rjukan. Kong Haakon bodde her da han åpnet Rjukanbanen i 1909, Kong Olav overnattet her mens han ennå var Kronprins. Sjahen av Iran og Farah Diba besøkte Rjukan i 1961 og bodde på Admini. Også Dronning Margrethe av Danmark og Dronning Sonja har flere ganger overnattet på Rjukan Admini Hotel etter fjellturer på Hardangervidda.

Back To Top